Почетна
Духовна богатства Фрушке горе
Сомборци
Оком жене
Испраћај Патријарха Павла
- Архива:
- Изложба '22
- Изложба '21
- Изложба '20
- Изложба '19
- Изложба '18
- Изложба '17
- Изложба '16
- Изложба '15
- Изложба '14
- Изложба '13
- Изложба '12
- Изложба '11
- Изложба '10
- Изложба '09
- Изложба '08
- Изложба '07
- Изложба '06

Беочин, 10. новембра 2018. године

Отворена 13. Међународну изложбу фотографија Православље на интернету

Православље на интернету по 13. пут

Јан Вало добитник прве награде

У присуству бројних аутора међу којима је било и петоро награђених у суботу, 10. новембра у Дому културе у Беочину отворена је 13. Међународна изложба фотографија „Православље на интернету“. Ово традиционално и јединствено такмичење фотографа које тринаест година за редом организује Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото“ из Беочина, отворио је председник Скупштине општине Беочин Зоран Стокућа. На овогодишњи конкурс стигло је 346 фотографија од стране 78 аутора из 11 земаља: Русије, Македонија, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Пољске, Аустралије, САД, Словеније, Кипра и 24 града Србије. Жири Фото кино и видео савеза Војводине, у саставу Душан Живкић и Синиша Бубњевић прихватио је 267 фотографија 72 аутора.

Прву награду за фотографију освојио је Новосађанин Јан Вало. Друга награда припала је Александеру Васиљуку из Пољске, док је трећу освојио Ђорђе Петровић из Врњачке Бање. Најбољу колекцију фотографија за овај конкурс, по мишљењу жирија, послао је Владимир Сајапин из Русије. Другу награду за колекцију добио је Алексеј Литијагов из Русије док је трећа награда за колекцију припала Алекси Стојковићу из Београда. Похвалама за фотографију награђени су Оља Симовић из Рашке, Војислав Луковић и Данко Страхинић обојица из Београда, а за колекцију Маргарита Толмачева из Русије и Мирко Јовић из Вршца.

Награду „Сава Драгојловић“, коју додељује жири организатора изложбе за најбољу фотографију домаћег аутора, добио је Дејан Чавић из Новог Сада.

У лепо осмишљеном програму наступили су чланови црквеног хора при храму светог Василија Острошког Чудотворца у Беочину под диригентским управљањем вероучитељице Јевгеније Којић.

Поставка од 87 фотографијa изложена је до 22.новембра 2018. године у холу Дома културе у Беочину, а сви прихваћени радови као и досадашње изложбе могу да се виде на сајту Друштва Беофото, на адреси www.beofoto.rs

Друштво „Беофото“ Беочин

Овде можете погледати фотографије са свечаног отварања изложбе.

1234510
1234510

© 2008 Беофото; друштво љубитеља фотографије и филмских остварења; контакт: ademovski@gmail.com
Они који цене рад Друштва Беофото Беочин